/ Cuviosul Paisie Aghioritul / Mitropolitul de Kerkira: ”Sfinții Paisie şi Arsenie au avut dragoste pentru Hristos”

Mitropolitul de Kerkira: ”Sfinții Paisie şi Arsenie au avut dragoste pentru Hristos”

Mitropolitul de Kerkira: ”Sfinții Paisie şi Arsenie au avut dragoste pentru Hristos”

 

 

Cu Priveghere săvârşită în biserica ”Sf. Spiridon” din insula Corfu s-a sărbătorit, în seara de 3 februarie 2015, mult aşteptatul moment de trecere în rândul Sfinţilor a Părintelui Paisie Aghioritul. 

Răspunsurile la strană au fost date de către elevii Şcolii de muzică bisericească «Sf. Arsenie» a Mitropoliei, care au cântat şi imne din slujba închinată Sf. Arsenie Capadocianul, părintele duhovnicesc al Sf. Paisie.

Vorbind mulţimii de credincioşi prezenţi, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nectarios al Kerkirei, care a şi săvârşit Sf. Liturghie, a evidenţiat printre altele legătura dintre cei doi Sfinţi și insula Corfu.

Pe de o parte, Sf. Arsenie Capadocianul a urmat poporului din Farasa Capadociei în schimbul de populaţie din 1923, refugiindu-se în insula Corfu, unde a şi trecut la cele veşnice. Pe de altă parte, Sf. Paisie a exhumat moaştele Sfântului Arsenie din mormântul care se păstrează şi astăzi în cimitirul local din Gariţa, Corfu.

Înaltpreasfinţitul Nectarios a menţionat şi faptul că aceşti doi Sfinţi aveau vii în inimile lor credinţa şi dragostea pentru Hristos, au trăit într-o simplitate rar întâlnită mai ales în zilele noastre, învrednicindu-se astfel să slujească Domnului cu durere şi dragoste pentru om.

O asemenea slujire şi trăire alcătuiesc modele vrednice de urmat pentru noi toţi, într-o perioadă ca aceasta, când s-a răcit dragostea pentru Dumnezeu şi oamenii trăiesc doar pentru materie, ferindu-se de asceză şi de dăruire.

 

Sursa: www.romfea.gr

 

Traducere din limba greacă: Pr. Ioan Cocea

Mitropolitul de Kerkira: ”Sfinții Paisie şi Arsenie au avut dragoste pentru Hristos”