/ Familia ortodoxă / Soluția pentru copiii cu Sindrom Down

Soluția pentru copiii cu Sindrom Down

Soluția pentru copiii cu Sindrom Down

imagine – Andrei RONCEA

IOANNIS G. THALASINOS

O publicație cu titlul afirmativ „Există soluție pentru Sindromul Down” declara următoarele: „Mai puțini copii se vor naște cu Sindrom Down și alte boli înrudite (cromozomiale sau morfogenetice). Cercetarea este foarte aproape de a găsi o metodă prin care să se realizeze o analiză specială a sângelui femeii însărcinate ca să se izoleze celulele embrionului din care să se extragă rezultate importante pentru structura cromozomială a lui. Cu această metodă – când se va putea pune în practică – vom evita într-un procent foarte mare disconfortul fizic la controlul prenatal (cum ar fi amniocenteza sau biopsia corionică), la care recurgem în cazurile femeilor cu risc ridicat pentru anomaliile cromozomiale (ca Sindrom Down)”.

Cele mai sus menționate le-a comunicat profesorul de medicină a embrionului, „cu reputație internațională”, Kypros Nikolaides, la Colegiul King și la Universitatea din Londra, în timpul prelegerii științifice cu tema „Toate evoluțiile în medicina fătului”, care a avut loc la maternitatea Lito a Asociației Sănătate.  

Ceea ce este tragic și în această nouă metodă, la fel ca și în celelalte deja folosite (amniocenteza, transluciditatea diapozitivului cervical ș.a.), este că, deși scopul științei medicale este vindecarea, se promovează avortarea embrionului bolnav, ca să nu aibă parte de suferință părinții fătului, dacă acesta se va naște. Aceasta este, așadar, „soluția pentru Sindrom Down” (sau nu doar asta)? Și astfel, „se vor naște mai puțini copii cu Sindrom Down…”, omorându-i?

O mămică din Anglia, Lisa Mackin, deși avea trei fete, a rămas însărcinată cu al patrulea copil despre care doctorii au diagnosticat că suferă de Sindrom Down și i-au propus să facă avort, în schimbul a 2000 lire. Mama a refuzat cu indignare și l-a născut pe Tommy, un băiețel încântător. Un îngeraș cu Sindrom Down… Mama eroină a declarat: „Îl iubesc pe copilul meu și gândul că cineva ar fi putut să pună un preț pe capul lui a fost pur și simplu dezgustător”.

Ar deveni lumea mai bună cu „mai puțini” astfel de îngerași? Cei care îi vor împuțina vor dormi mai liniștiți noaptea?… Avortul pentru nici un motiv nu este o soluție. Avortul pentru toate motivele este ucidere!

Dar, în concluzie, „există soluție pentru Sindrom Down”? Desigur că există. Este acceptarea și iubirea acestor copii nevinovați, ca dar neprețuit de la Preabunul Dumnezeu. Toți părinții care au acceptat acest dar se simt cu adevărat fericiți și se bucură împreună cu nevinovații și foarte fericiții lor copii.

Încheiem această discuție cu un sfat al unei mame care are copil ce suferă de Sindrom Down: „Fiecare părinte care vrea să avorteze copilul care are Sindrom Down ar trebui să petreacă puțin timp cu o oarecare familie ce are un astfel de copil!”.

 

Trad. din lb. greacă: Elisei Roncea

Sursa: AICI

Soluția pentru copiii cu Sindrom Down