/ Material audiovizual - Fotografii / Croazieră la Sfântul Munte Athos

Croazieră la Sfântul Munte Athos

(Sâmbătă, 15 iunie 2013)

 Pr. Petru Sidoreac

Pentru copiii din parohia Sf. Gheorghe Krini, Halkidiki, Sfântul Munte a însemnat punctul de final al orelor de cateheză realizate timp de un an de zile. Croaziera, la care au luat parte aceştia, a fost susţinută financiar în mare măsură de Consiliul Parohial, ca încurajare pentru o participare şi mai susţinută la acţiunile destinate lor. Diferenţa de preţ a fost asigurată din veniturile realizate din vânzarea icoanelor pe care copiii înşişi le-au lucrat în cadrul orelor de cateheză.

În timpul croazierei au fost aduse spre închinare sfinte moaşte, mai exact piciorul Sfintei Ana, de la schitul athonit omonim. Bucuria copiilor a fost împlinită, pe lângă sfinţenia şi frumuseţea peisajului, de prezenţa unui mare număr de delfini, care i-au însoţit  în apele cristaline minute în şir.

Sperăm că această iniţiativă i-a făcut pe copii să înţeleagă: 1. că un lucru duhovnicesc se încoronează cel mai bine cu o activitate de aceeaşi factură, 2. că pentru a te bucura de privilegii trebuie mai întâi să te osteneşti şi, în final, 3. Nici un efort nu este prea mare atunci când vorbim de cultivarea spiritului.

Croazieră la Sfântul Munte Athos 1
Croazieră la Sfântul Munte Athos 2 Croazieră la Sfântul Munte Athos 3 Croazieră la Sfântul Munte Athos 4
Croazieră la Sfântul Munte Athos 5 Croazieră la Sfântul Munte Athos 6 Croazieră la Sfântul Munte Athos 7
Croazieră la Sfântul Munte Athos 8 Croazieră la Sfântul Munte Athos 9 Croazieră la Sfântul Munte Athos 10
Croazieră la Sfântul Munte Athos 11 Croazieră la Sfântul Munte Athos 12 Croazieră la Sfântul Munte Athos 13

 

Croazieră la Sfântul Munte Athos