/ Familia ortodoxă / Tabără de vară pentru micii creştini, Asprovalta, Grecia, 2013

Tabără de vară pentru micii creştini, Asprovalta, Grecia, 2013

Într-o atmosferă de bucurie generală, a avut loc joi, 27 iunie 2013, ceremonia de încheiere a  taberei de vară organizată de Asociaţia creştină  „Lidia din Filipi”, cu sediul la Asprovalta, Grecia de Nord.

Prima ediţie din seria de şase, câte vor fi anul acesta, a însumat un total de 160 de copii (elevi de şcoală generală).

După o săptămână de vis, cu un program diversificat – rugăciune, oră de cateheză, jocuri, activităţi creatoare şi plajă, sutele de copii şi părinţii acestora au urmărit un program artistic prezentat de 12 eleve, cu titlul „Ancora speranţei”. Mesajul  a fost unul puternic pozitiv, de renunţare la egoism  şi de totală dedicare slujirii aproapelui, după exemplul Mântuitorului.

Programul a fost completat cu o serie de cântece religioase şi patriotice, care au făcut să vibreze inimile tuturor celor prezenţi. De o încărcătura emoţională deosebită a fost evocarea Părintelui Teofil Zisopulos, întemeietorul şi sufletul Asociaţiei creştine  „Lidia din Filipi”, plecat la Domnul recent (29. 01. 2013).

Amintim că asociaţia, fondată în 1958, deţine celebrul post de televiziune „4 E”, postul de radio „Lidia i Filippisia” („Lidia din Filipi”), editura şi tipografia „Melissa” („Albina”), precum şi revista „Agia Lidia” („Sfânta Lidia”). Este recunoscută pentru activitatea sa misionară, care îmbracă un spectru larg în viaţa Bisericii locale, unul din aspectele centrale fiind tocmai orele de cateheză şi activitatea sa cu tineretul. Până în momentul de faţă, a găzduit pentru programele de vară, pe gratis sau, uneori, contra unei sume absolut modice,  peste 25.000 de copii din Grecia şi peste 20.000 din străinătate.

 

Tabără de vară pentru micii creştini, Asprovalta, Grecia, 2013